Vloerverwarming

Hoe werkt vloerverwarming?

Vloerverwarming kun je vergelijken met een grote radiator. Hierdoor loopt continu warmwater van maximaal 55 graden waardoor de vloer/ruimte gelijkmatig opgewarmd wordt.

Hierdoor creëer je een aangenaam klimaat, maar vaak veel te duur in gebruik door dat de vloerverwarmingspomp continu door draait trekt dit enorm veel stroom en brengt dit hoge kosten met zich mee. Door u huidige vloerverwarmingspomp te vervangen voor een energie zuinige A – Label pomp kunt u dit reduceren tot wel 80%.

Vloerverwarming realiseren

Dankzij onze frees-machines zijn wij in staat stofvrij te frezen. Ook kunnen wij frezen in bestaande tegelvloeren. Daarvoor gebruiken wij een speciale 380-volt machine, waarmee wij uw huis van vloerverwarming kunnen voorzien.

Energiezuinige pomp

Met een energiezuinige A – Label vloerverwarming pomp kunt u wel tot 80 % van u energie verbruik besparen in vergelijking met u huidige vloerverwarmingspomp. Wij adviseren dan ook altijd u huidig vloerverwarming pomp te vervangen door een energiezuinige A-Label pomp. Wij werken dan ook vaak met de vloerverwarmingspomp van Grundfos ALPHA2.

Met de nieuwe ALPHA2 hoeft u zich geen zorgen meer te maken over pompinstellingen. De pomp installeren en deze op de fabrieksinstelling AUTOADAPT laten staan. Hierdoor wordt het energieverbruik zoveel mogelijk gereduceerd, de nieuwe ALPHA2 zal automatisch het verwarmingssysteem analyseren, de optimale instelling vinden en haar werking aanpassen naar een zo efficiënt mogelijke werking.

Vloerverwarming pomp vervangen?

Is uw vloerverwarming pomp toe aan vervanging? Uw vloerverwarming pomp vervangen voor een nieuwe A-label versie zorgt voor meer energiebesparing en dus minder hoge kosten. U kunt een vloerverwarming pomp het beste door een gespecialiseerd bedrijf laten vervangen.