Hybride warmtepomp

Hybride warmtepomp werking

We horen het u bijna denken: ‘wat is een hybride warmtepomp precies?’ Eigenlijk is het een manier om duurzaam met minder gas het huis te verwarmen. Een hybride warmtepomp is namelijk een warmtepomp die samenwerkt met uw reguliere gas cv-ketel.

Een hybride warmtepomp beschikt over een binnen- en een buitenunit. De binnen-unit is een kastje dat naast de cv-ketel komt te hangen. De buitenunit van de warmtepomp staat in de buitenlucht.

Daar wordt energie aan de buitenlucht onttrokken. Het werkende deel van de warmtepomp brengt deze energie naar een hoger temperatuurniveau, zodat de warmte gebruikt kan worden in uw centrale verwarmingssysteem.

De hybride verwarmingsketel, wat kost het?

Uiteraard bent u ook benieuwd naar de hybride cv-ketel prijs. De overstap naar duurzame energie kan namelijk best ingrijpend zijn. De hybride warmtepomp is een manier om het gasverbruik te verminderen en dit is echt een investering voor de lange termijn. De aanschafkosten van een warmtepomp hybride variëren, echter kunnen wij u daar goed in adviseren.

Hybride warmtepomp met cv-ketel van Central Care Installaties

Bij Central Care Installaties weten wij als geen ander dat een hybride warmtepomp met Cv-ketel een hele investering is. U woning moet aan verschillende voorwaarden voldoen voor wij u aanraden om de optie voor een hybride warmtepomp te overwegen.

Als specialist op het gebied van verwarming bekijken wij graag met u de mogelijkheden. Mocht uw woning/verwarmingssysteem er nog niet klaar voor zijn of is de investering nu nog te groot, dan is het ook mogelijk om te kiezen voor een cv-ketel.

Benieuwd wat Central Care voor u zou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.