CENTRAL CARE

Kanalen reinigen

Heb je een vraag over het reinigen van kanalen? Neem dan contact met ons op!

neem contact op

Laat uw ventilatiekanalen geheel reinigen

Waarom moet ik ventilatiekanalen reinigen?

Luchtkanalen transporteren een grote hoeveelheid lucht. De vervuilde lucht die aangezogen wordt bevat allerlei verontreinigingen, zoals stof- en vetdeeltjes. Dit gaat zich in de loop der jaren afzetten op de wanden van de ventilatiekanalen. Zodra de stoflaag zich gaat ophopen, kan de lucht minder goed stromen en neemt de capaciteit van het systeem af. Een gevolg kan zijn dat de ventilator oververhit raakt en lawaai gaat produceren. Daarnaast kunnen er bacteriën worden ontwikkeld, wat slecht is voor uw gezondheid. Kanalen reinigen is dus erg belangrijk!

Om bovenstaande redenen is het van belang om uw ventilatiekanalen te laten reinigen eens om de drie à vijf jaar.

CENTRAL CARE

Hoe werkt het reinigen van de ventilatiekanalen?

Kanalen reinigen gebeurd meestal met een mobiele stofzuiger en een flexibele slang waarop een borstel is gemonteerd. De stofzuiger wordt met een slang op een luchtkanaal aangesloten op een aanzuigpunt. Vervolgens wordt de flexibele slang met borstel aangesloten op de andere zijde van het luchtkanaal. Door de roterende werking wordt het kanaal van binnen goed gereinigd en de vervuiling wordt direct in de stofzuiger gezogen. Uiteraard is de reinigingstechniek afhankelijk van het soort ventilatiekanaal. Kanalen reinigen kan niet zomaar iedereen doen. Hier heb je ervaring en expertise voor nodig om ervoor te zorgen dat de kanalen echt goed gereinigd worden. Central Care is ervaren in kanalen reinigen en helpt je graag verder!

De kosten voor het reinigen van het volledige ventilatiekanaal zijn € 125,-. 

NEem contact op

WTW-kanalen reinigen

Ben je van plan om jouw WTW-kanalen te laten reinigen? Wij raden aan om jouw ventilatiesysteem elke 6 jaar te laten reinigen. Tijdens het reinigen van WTW-kanalen komen er verschillende onderdelen aan bod. De luchtkanalen worden gereinigd, ventilatieventielen worden schoongemaakt en de afzuigcapaciteit wordt gemeten. Maar dit is niet het enige dat aan bod komt bij het reinigen van WTW-kanalen. Nadat bovenstaande handelingen bij het reinigen van de WTW-kanalen zijn uitgevoerd wordt het ventilatiesysteem, indien nodig, afgesteld. Dit wordt gedaan zodat je de komende 6 jaar kan profiteren van een kwalitatief ventilatiekanaal. Tot slot kunnen onze specialisten advies geven over het gebruik van de ventilatiekanalen mocht je hier interesse in hebben.

Kanalen laten reinigen door Central Care

Komen termen als ‘reinigen kanalen mechanische ventilatie’ en ‘WTW-kanalen reinigen’ je niet bekend voor? Dan is het altijd goed om een specialist in te schakelen om jouw kanalen te laten reinigen. Ben je op zoek naar een kwalitatief bedrijf op het gebied van installatie en onderhoud? Ons installatiebedrijf in Amersfoort staat voor je klaar! Neem gerust contact met ons op via 033-887 74 84 of mail naar info@centralcare-installaties.nl.

 

VOORDELEN VAN HET REINIGEN VAN KANALEN

Lees de laatste blogs

Verwarmen met airco: Hoe werkt het?

Wat veel mensen niet weten is dat een airco multifunctioneel is! Het helpt dus niet alleen tijdens een warme zomerdag, maar biedt ook warmte in de winter. Toch zijn weinig mensen hiervan op de hoogte en hoe werkt het eigenlijk?

Lees meer

Kan je zelf een airco installeren?

Het is erg warm en je wilt graag een airco laten installeren! Gelukkig is er een mogelijkheid tot het zelf installeren van een airco! Maar hoe doe je dit? En heb je hier speciaal gereedschap voor nodig?

Lees meer

CW-waarde bij CV-ketels: Wat houdt het in?

Zodra je een cv-ketel aanschaft moet de ketel een bepaalde hoeveelheid warm water kunnen leveren die past bij jouw behoefte. Daarvoor is de CW-waarde! Maar wat houdt de cw-waarde precies in?

Lees meer