CENTRAL CARE

Kanalen reinigen

Heb je een vraag over het reinigen van kanalen? Neem dan contact met ons op!

neem contact op

Laat uw ventilatiekanalen geheel reinigen

Waarom moet ik ventilatiekanalen reinigen?

Luchtkanalen transporteren een grote hoeveelheid lucht. De vervuilde lucht die aangezogen wordt bevat allerlei verontreinigingen, zoals stof- en vetdeeltjes. Dit gaat zich in de loop der jaren afzetten op de wanden van de ventilatiekanalen. Zodra de stoflaag zich gaat ophopen, kan de lucht minder goed stromen en neemt de capaciteit van het systeem af. Een gevolg kan zijn dat de ventilator oververhit raakt en lawaai gaat produceren. Daarnaast kunnen er bacteriën worden ontwikkeld, wat slecht is voor uw gezondheid.

Om bovenstaande redenen is het van belang om uw ventilatiekanalen te laten reinigen eens om de drie à vijf jaar.

CENTRAL CARE

Hoe werkt het reinigen van de ventilatiekanalen?

Het reinigen gebeurd meestal met een mobiele stofzuiger en een flexibele slang waarop een borstel is gemonteerd. De stofzuiger wordt met een slang op een luchtkanaal aangesloten op een aanzuigpunt. Vervolgens wordt de flexibele slang met borstel aangesloten op de andere zijde van het luchtkanaal. Door de roterende werking wordt het kanaal van binnen goed gereinigd en de vervuiling wordt direct in de stofzuiger gezogen. Uiteraard is reinigingstechniek afhankelijk van het soort ventilatiekanaal.

De kosten voor het reinigen van het volledige ventilatiekanaal zijn € 125,-. 

NEem contact op

VOORDELEN

Lees de laatste blogs

Verwarmen met airco: Hoe werkt het?

Wat veel mensen niet weten is dat een airco multifunctioneel is! Het helpt dus niet alleen tijdens een warme zomerdag, maar biedt ook warmte in de winter. Toch zijn weinig mensen hiervan op de hoogte en hoe werkt het eigenlijk?

Lees meer

Kan je zelf een airco installeren?

Het is erg warm en je wilt graag een airco laten installeren! Gelukkig is er een mogelijkheid tot het zelf installeren van een airco! Maar hoe doe je dit? En heb je hier speciaal gereedschap voor nodig?

Lees meer

CW-waarde bij CV-ketels: Wat houdt het in?

Zodra je een cv-ketel aanschaft moet de ketel een bepaalde hoeveelheid warm water kunnen leveren die past bij jouw behoefte. Daarvoor is de CW-waarde! Maar wat houdt de cw-waarde precies in?

Lees meer