Airconditioning onderhoud

Airconditioning onderhoud voor particulieren en bedrijven

Wanneer de dagen wat warmer worden, is het belang van een airconditioning best groot. Zeker voor bedrijven: het is simpelweg arbotechnisch niet netjes om werknemers in de hitte te laten werken. Maar wat nu als de airco het niet goed lijkt te doen? Of wat als de airconditioning moet worden bijgevuld? Voor alle vormen van airco onderhoud kunt u bij ons terecht. Wij regelen het goed en snel.

Onderhoud van verschillende grootte airconditioning systemen

Airconditioning staan soms vele uren per dag achterelkaar aan. Soms zijn het grote systemen, zoals in kantoorpanden of kleinere systemen, zoals bij iemand thuis. Voor beide systemen geldt dat goed onderhoud cruciaal is om de airconditioning naar behoren te laten werken. Doe-het-zelf airconditioning onderhouden is niet altijd de beste optie, afhankelijk van het systeem dat je hebt. Hieronder wordt uitgelegd wat voor onderhoud jouw airconditioning nodig heeft.

Airconditioning onderhoud

119 per jaar
  • Controle werking airconditioning
  • Controle van filters en koelmiddelen
  • Controle isolatie
  • Reiniging binnen-unit d.m.v. bacteriedodend middel
  • Inspectie en reiniging van buiten-unit (indien toegankelijk)

Airconditioning voor thuis of voor een bedrijf?

In eerste instantie wordt er een onderscheid gemaakt tussen airconditioningsystemen voor thuis of voor in een bedrijf. De reden hiervoor is dat een bedrijf vaak gebruik maakt van een veel complexer systeem. In huis wordt doorgaans gebruik gemaakt van een ophangsysteem, welke aan de muur wordt bevestigd.

Een andere optie voor thuis is de staande airconditioning die een slang via het raam naar buiten heeft.Al is dit voor veel mensen ongewenst, aangezien ze vaak groot zijn en veel ruimte in beslag nemen.

Het voordeel is dan weer wel dat de staande airconditioning verplaatst kan worden. Deze twee soorten airconditionings worden ook nog veel gebruikt in kleinere kantoren.

Als we het hebben over grotere kantoorpanden, loodsen en fabrieken, wordt er gebruik gemaakt van andere airconditioningsystemen. Deze systemen zijn veelal met het gebouw verenigd en kunnen niet even makkelijk gedemonteerd worden voor onderhoud.

Spoedklus?

Natuurlijk kunnen wij u helpen met spoedklussen. Moet de airco worden bijgevuld bijvoorbeeld? Wij staan direct op de stoep. Wilt u meer zekerheid over de werkzaamheid van uw airco installatie? Dan is een onderhoudscontract bij ons een goede optie. Wij komen dan regelmatig langs om te kijken of alles nog netjes werkt!

Airconditioning onderhouden?

De standaard airconditioning voor thuis kun je in de meeste gevallen gemakkelijk zelf schoonmaken. De rooster zijn bij de meeste modellen zelf los te halen en schoon te maken met een stofzuiger of door ze onder de kraan te houden. Voor reparatie of andersoortig airconditioning onderhoud is het wel aan te raden om een professional in te schakelen.

Voor bedrijven kun je het beste altijd voor professioneel onderhoud kiezen, door de complexiteit van de airconditioning. Wil je professioneel onderhoud voor jouw airconditioning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bij ons kunt u altijd rekenen op kwalitatieve werkzaamheden. Wij sturen altijd een ervaren monteur en zorgen ervoor dat uw airco goed blijft werken. Oog voor detail en zorgvuldigheid typeren de werkwijze van Central Care Installaties B.V. Interesse? Bel ons dan snel!