Welke cv-ketel kiezen bij een regendouche of stortdouche?

Iedereen wil met de tijd meegaan en daar horen regendouches en stortdouches ook bij. Deze douches worden dan ook steeds populairder. Maar bij een douche komt natuurlijk ook de werking van jouw cv-ketel kijken. Er zijn verschillende cv-ketels voor een stortdouche en regendouche. Maar welke is geschikt voor jou?

Het grootste verschil tussen verschillende douches

Het is niet voor niets dat er wat meer komt kijken bij de aanschaf van een regendouche of een stortdouche. Niets is bijvoorbeeld vervelender dan een hele zachte douchestraal. Het grootste verschil tussen de traditionele douche en een regen- of stortdouche is het hogere watergebruik. Een traditionele douchekop laat ongeveer 10 liter per minuut door. Een regendouche laat tot wel 20 liter per minuut door. Dit laat al zien hoe groot het verschil is tussen beide douches. Doordat het watergebruik vele mate hoger is dien je hier rekening mee te houden bij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel. Een cv-ketels voor stortdouche en regendouche hebben bijvoorbeeld veel meer vermogen nodig zodat het watercomfort optimaal is.

De juiste CW-klasse kiezen

Maar welke CW-klasse is dan geschikt voor een regen- of stortdouche? CW staat voor Comfort Warmwater. Het getal geeft de klasse aan. Hoe hoger de CW-waarde, hoe meer warm water een ketel kan leveren per minuut. Omdat een regen-of stortdouche gemiddeld 20 liter water per minuut doorlaat is een CW4-ketel voldoende. Maar wil je op meerdere plekken in huis tegelijk warm water kunnen gebruiken? Dan kun je het beste kiezen voor een CW5-ketel. Wil je warm water in twee badkamers tegelijk gebruiken? Dan kun je het beste een CW6 cv-ketel aanschaffen voor optimaal comfort. Cv-ketels voor stortdouche en regendouche hebben dus een hogere CW-waarde dan een traditionele douche.

Welke cv-ketel kiezen?

Er zijn verschillende cv-ketels voor stortdouche en regendouche. De Intergas Hreco CW5 is zeer geschikt voor grotere woningen waar op verschillende plekken tegelijk warm water gebruikt wordt. De Remeha Calenta Ace 40L CW6 is dan weer zeer geschikt als je warm water in twee badkamers tegelijk wil gebruiken. Zou je graag advies willen krijgen van onze specialisten op het gebied van cv-ketels voor stortdouche en regendouche? Neem gerust contact met ons op!

Chat openen