Wat kost een airco voor in huis?

Airconditioning is de laatste jaren steeds populairder aan het worden. De meeste mensen hebben echter alleen geen idee over de prijs van een airconditioning systeem. Een veelgehoorde vraag voor ons is dan ook: ‘wat kost een airco voor in huis?’ In deze blog gaan we daar antwoord op geven.

Kosten airco

Helaas heeft de vrij eenvoudige vraag ‘wat kost een airco?’, een minder eenvoudig antwoord. Dit heeft alles te maken naar het enorme uiteenlopend aanbod van airco’s. Wat dan gelijk opvalt is de diversiteit in prijzen die er voor airco’s worden gevraagd. Dit ligt aan veel verschillende factoren. Om goed in kaart te kunnen brengen welk product er aansluit aan uw wensen, is het van belang dat onze experts een aantal vragen aan u stellen. Hierna kunnen we enkele producten aanbevelen die aansluiten bij uw wensen.

Het verschil uitgelegd

Het grote verschil zit hem in het aantal kubieke meters die een airco moet koelen. Ter illustratie: wanneer een airco een kleine ruimte van 70 kubieke meter moet koelen, hoeft deze airco minder vermogen te hebben. Voor 70 kubieke meter hoeft een airco maar een vermogen van 1,5 kW te hebben. Zoekt u echter een airco die een grote ruimte moet koelen van bijvoorbeeld 240 kubieke meter, dan heeft de airco een vermogen van ongeveer 7,0 kW nodig. Het verschil in prijs wordt dus verklaard door het vermogen dat een airco nodig heeft voor het koelen van een ruimte.

Overige factoren

Daarnaast zijn er nog een aantal andere factoren die bepalend zijn voor de prijs van een airco. Het type airco is uiteraard belangrijk. Een simpele ventilator is veel goedkoper dan een airco met buitenunit. Een split airco is weer een stuk goedkoper dan een multi split airco. Een geruisloos airco systeem is duurder dan een airco die wat meer lawaai maakt.

Meer informatie over airconditioning? Lees er alles over!

Chat openen