Wat is een split airco?

Ben je op zoek naar een vaste en kwalitatieve airco die kleine ruimtes kan koelen of verwarmen? Misschien is een split-unit airco dan wel iets voor jou! Zeker in de warme zomermaanden komt een airco goed van pas. Maar wat is een split-unit airco precies? Wat is een goede split airco? En wat zijn de voordelen?

Wat is een split airco?

Maar wat is een split airco precies? Misschien heb je ze wel eens zien hangen in grote kantoorpanden of in hotelkamers. Een split airco is een airconditioningsysteem met twee verschillende units. Namelijk een binnen-unit en een buiten-unit. Door deze units kunnen kleine ruimtes verwarmd, gekoeld en gefilterd worden. Een split airco kun je eigenlijk zien als een warmtepompsysteem dat werkt op basis van koelvloeistof.

Hoe werkt een split airco?

Elke airco werkt op een andere manier en zo ook de split-unit airco. Zoals je nu weet werkt een split airco op basis van koelvloeistof. De koelvloeistof onttrekt als het ware de warmte uit een binnenruimte via de binnen-unit, waarnaar de warmte wordt afgegeven aan de buitenlucht via de buiten-unit. De warme lucht wordt dan ook als het ware naar binnen gezogen door de ventilatoren in de airco. Doordat de warme lucht in contact raakt met de koelvloeistof wordt het omgezet in koude lucht.

De voordelen van een split-unit airco

Het is niet voor niets dat een split airco zeer populair is op de markt. Naast dat een split airco energiezuinig is kunnen ze bijvoorbeeld ook nog eens meerdere ruimtes koelen en verwarmen. Ook is een split airco erg geschikt voor op de slaapkamer. Dit systeem maakt namelijk erg weinig geluid in vergelijking met andere airco’s. Twijfel je of een ruimte wel groot genoeg is voor een airco? Met de split airco hoef je je hier geen zorgen over te maken. Doordat deze airco’s redelijk compact zijn en opgehangen kunnen worden nemen ze erg weinig ruimte in. Maar wat is een goede split airco? Dit kan erg verschillen per huishouden. Er spelen namelijk verschillende factoren mee bij het kiezen van de juiste split airco. Twijfel je? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag bij het maken van de juiste keuze!

Chat openen