Wat is de juiste airco voor in de slaapkamer?

De zomers in Nederland zijn soms zó warm dat de temperaturen in jouw kamer kunnen oplopen tot wel 30 graden. Slapen in een extreem warme kamer is natuurlijk geen pretje. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een airco in de slaapkamer. Maar wat is de juiste airco voor je slaapkamer?

Waar let je op bij het kiezen van een slaapkamer airco?

Je kiest natuurlijk niet zomaar voor een airco. Er spelen dan ook verschillende factoren mee bij het kiezen van de beste airco voor een slaapkamer. Allereerst is het belangrijk dat de airco niet te veel geluidsoverlast geeft. Het is dan ook verstandig om te kiezen voor een airco met een laag geluidsniveau. Denk hierbij aan airco’s die rond de 20dB produceren. 20 dB is vergelijkbaar met het ruisen van boomblaadjes. De airco maakt nog steeds geluid, maar zorgt niet voor overlast. Daarnaast dien je rekening te houden met de luchtstroom. Het is natuurlijk niet prettig als de luchtstroom van de airco recht in je gezicht blaast terwijl je aan het slapen bent. Kies dan ook voor een slaapkamer airco waarbij je de luchtstroomrichting af kunt stellen.

Verschillende soorten airco’s

Naast de verschillende factoren die meespelen in het beslissingsproces zijn er ook diverse airco’s. Elke airco heeft zo zijn eigen eigenschappen en kwaliteiten, waardoor het soms lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Wij zetten de verschillende soorten airco’s voor je op een rij:

Mobiele airconditioner

Een mobiele of verrijdbare airconditioning is een variant op wielen. Erg handig als je de airco niet direct op één vaste plek in de slaapkamer wil hebben. Daarnaast heb je voor een mobiele airco in de meeste gevallen geen installateur nodig. Dit komt omdat de airco niet aan een wand gemonteerd moet worden. Weet je niet hoe je een mobiele airco moet installeren? Dan is het wel handig om contact op te nemen met de specialisten van Central Care. Op deze manier voorkom je eventuele schade of verkeerde montage aan het apparaat. De kosten van de mobiele airco zijn afhankelijk van de grootte van jouw slaapkamer. Een airco in de slaapkamer moet natuurlijk wel de hele ruimte kunnen verkoelen.

Split-unit

De split-unit airco is misschien wel de meest voorkomende airco. Herkenbaar aan de binnen- en buitenunit. Doordat een split-unit niet zelf te installeren is, wordt de prijs automatisch hoger. De kosten bestaan dan ook uit arbeidskosten en de airco zelf. Zorg er dan ook echt voor dat je deze airco laat installeren door een professional. Er moet bijvoorbeeld een gat in de muur geboord worden om de units met elkaar te verbinden. Beschik je over een grote slaapkamer? Zorg er dan altijd voor dat je een airco van 2,5 kW tot 3,5 kW aanschaft.

Monoblock

Ook kun je gaan voor een monoblock airco. De naam zegt het eigenlijk al, maar een monoblock bestaat uit één blok dat gemonteerd wordt in jouw slaapkamer. Wel wordt er een gat in de muur geboord zodat lucht en vocht afgevoerd kan worden. De monoblock airco is enigszins vergelijkbaar met de mobiele airco omdat ze beide bestaan uit één blok. Het grootste verschil is dat een mobiele airco makkelijk te verplaatsen is.

De beste airconditioning in slaapkamer

Toch kan het erg lastig zijn om de juiste airco voor in de slaapkamer te vinden. Er is dan ook niet één beste airco voor de slaapkamer. Het ligt maar net aan jouw eigen wensen en de grootte van de slaapkamer. Heb je vragen over de airconditioning in slaapkamer? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag bij het maken van de juiste keuze!

Chat openen