Subsidie op warmtepompen

Je kunt tegenwoordig subsidie krijgen als je een warmtepomp aanschaft. Maar geldt dit voor ieder huishouden? En wat houdt die subsidie precies in?

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp werkt op elektriciteit en maakt op een slimme manier gebruik van de warmte die al aanwezig is in een bron. Deze warmte wordt gebruikt als energie om meer warmte op te wekken. Een warmtepomp is dus een erg slim apparaat, want het scheelt gelijk energie!

Soort warmtepomp en het vermogen

De hoogte van de subsidie die je zou kunnen ontvangen hangt af van het soort warmtepomp en het vermogen. Je zou kunnen kiezen uit een hybride warmtepomp en een volledige elektrische warmtepomp. Het grote verschil tussen beide warmtepompen is dat je de hybride warmtepomp combineert met een hr-ketel op gas en bij een volledige elektrische warmtepomp heb je geen hr-ketel meer nodig.

Subsidie op warmtepompen

Het bedrag van de subsidie hangt af van het soort apparaat, het vermogen en of de warmtepomp aan de voorgeschreven eisen voldoet. Je hebt zowel hybride warmtepompen als elektrische warmtepompen en daar komt ook bij kijken dat beide pompen anders werken en dus ook verschillen in prijs. Het is eigenlijk een kwestie van: hoe hoger de kosten, hoe hoger de subsidie. Over het algemeen ligt het subsidiebedrag van een warmtepomp tussen de €1000 en €2500. Wat wel goed is om te weten voordat je een waterpomp gaat aanschaffen is dat je per 1 januari 2020 geen subsidie meer krijgt voor een waterpomp als je in een nieuwbouwwoning woont.

Central Care levert kwaliteit

Ben jij opzoek naar een bedrijf die met ervaring kwalitatief goede warmtepompen plaatst? Neem een kijkje op de website van Central Care Installaties en vraag vrijblijvend een offerte aan! Onze specialisten helpen je graag verder. Bij CentralCare kan je ook terecht voor de onderhoud van jouw waterpomp. 

Chat openen