Kan je zelf een airco installeren?

Het is erg warm en je wilt graag een airco laten installeren! Gelukkig is er een mogelijkheid tot het zelf installeren van een airco! Maar hoe doe je dit? En heb je hier speciaal gereedschap voor nodig?

Airconditioning zelf installeren

Het zelf installeren van een airco is natuurlijk de ideale oplossing als je op korte termijn een airco in je woonkamer of kantoor wilt hebben, maar gaat dit wel zo makkelijk? Voor het installeren van een airco dien je handig te zijn, maar gelukkig is er altijd wel iemand in je omgeving die handig is op het gebied van klussen.

Let er wel goed op dat het installeren van een airco niet het meest eenvoudige klusje is. Je kan de airco zelf niet volledig gebruiksklaar installeren. Je hebt bijvoorbeeld te maken met F-gassen. De F-gassen moeten officieel ten alle tijden door een gecertificeerde monteur geïnstalleerd worden, hier kan dan wel weer een wachttijd aan vastzitten.

Heb je vaker een airco geïnstalleerd en heb je hier dus ervaring mee? Dan kun je de airco ook zelf in bedrijf stellen, het is dan mogelijk om alle handelingen zelf uit te voeren. Denk hier van tevoren wel goed over na. Mocht het wel fout gaan als je de airco zelf in bedrijf stelt kan het zijn dat je het recht op garantie verliest.

Heb je speciaal materiaal nodig?

Voor het instellen van een vaste airco heb je bepaald werkmateriaal nodig wat je wellicht nog niet in huis hebt, omdat je dit simpelweg niet vaak gebruikt. Hierbij kun je denken aan werkmateriaal om gaten te boren in de muur en middelen waarmee je de gaten weer goed kunt dichten. Maar hier blijft het niet blij. Je hebt bijvoorbeeld ook verschillende kabels en goten nodig, materiaal om leidingen en kabels in te korten, en voornamelijk de kennis om isolatie en koudebruggen te vermijden.

Aan het einde van deze blog zul je vast denken, hier ga ik niet aan beginnen! Dat begrijpen wij maar al te goed. Wil je graag een airconditioning kopen en laten installeren door Central Care Installaties? Dat is uiteraard geen probleem! Vraag een vrijblijvende offerte op en wij komen de installatie op de juiste wijze bij jou op locatie installeren.

Chat openen