Een ketel kopen, huren of leasen?

Een cv-ketel kopen is een flinke uitgave en daarbij heb je vaak de keuze uit kopen, huren of leasen. Maar wat kun je het beste doen?

Cv-ketel kopen

Een kwalitatief goede cv-ketel koop je meestal voor zo’n €800 à €900 euro, maar daarmee ben je er nog niet. Je moet ook rekening houden met de installatie kosten, die afhankelijk van de omstandigheden op zo’n €500 euro uit kunnen komen. Daar komen ook nog onderhoudskosten bij kijken. Als je kijkt naar de levensduur van een cv-ketel is dat zo’n 15 jaar. Over deze 15 jaar ben je al snel €1000 à €1200 kwijt en op de onderhoudskosten kun je beter niet bezuinigen. Dit is beter voor de levensduur van de cv-ketel en ben je er ook vrijwel zeker van dat er geen eventuele koolstofmonoxide vergiftiging kan ontstaan.

Er zijn ook zeker voordelen aan het kopen van een cv-ketel! Zo ben jij gelijk de eigenaar en zijn het eenmalige kosten. Als je ervoor kiest om een ketel te kopen heb je ook vrije keuze voor een merk, type en onderhoudscontract.

Cv-ketel huren

Wanneer je niet direct een groot bedrag wil uitgeven, kun je ervoor kiezen om een cv-ketel te huren. Je kosten zijn voor een langere tijd duidelijk en je weet vaak precies wat je kunt verwachten. Wel moet je eraan denken dat als je een cv-ketel huurt, je minder vrijheid hebt in de keuzes die je maakt. Zo wordt er vastgesteld wie het onderhoud doet, bepaalt de verhuurder de voorwaarden en ben je vaak beperkt uit de keuze merk of type.

Veel mensen denken vaak dat een apparaat huren goedkoper is dan kopen, maar in sommige gevallen is dit niet zo. Een cv-ketel kan per saldo duurder zijn als je het huurt. Vergelijk daarom altijd goed een aantal cv-ketels met elkaar om tot de juiste conclusie te komen!

Cv-ketel leasen

Naast kopen en huren kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een cv-ketel te leasen. Bij leasen geldt ook dat je niet in een keer een grote uitgaven doet en hoef je geen onverwachte reparatie kosten te verwachten.

Als je kiest voor leasen wordt de cv-ketel aan het eind van de contractperiode je eigendom, alhoewel leasecontracten voor cv-ketels tegenwoordig steeds minder aangeboden worden. Het leasen van een cv-ketel is wel goedkoper dan huren! Dit is omdat het rentedeel aftrekbaar is wanneer de woning hoofdverblijf is.

CentralCare levert kwaliteit

Ben jij opzoek naar een bedrijf die jouw goed kan informeren? Neem een kijkje op de website van CentralCare en vraag vrijblijvend een offerte aan! Onze specialisten helpen je graag verder. Bij CentralCare kan je ook terecht voor de onderhoud van jouw cv-ketel. 

Chat openen