CW-waarde bij CV-ketels: Wat houdt het in?

Zodra je een cv-ketel aanschaft moet de ketel een bepaalde hoeveelheid warm water kunnen leveren die past bij jouw behoefte. Daarvoor is de CW-waarde! Maar wat houdt de cw-waarde precies in?

Wat is de CW-waarde bij CV-ketels?

De CW-waarde bij cv-ketels staat letterlijk voor comfort warm water. Het is eigenlijk een waarde die aangeeft hoeveel warm water de cv-ketel kan leveren per minuut. Je zou het kunnen zien als: hoe hoger de CW-waarde, hoe sneller er warm water uit de douchekop of badkraan stroomt.

De CW-waarde wordt natuurlijk ook op een bepaalde manier vastgesteld, maar hoe? De CW-waarde is een Gaskeur-label dat wordt toegekend door het Keurings Instituut voor Waterleiding Artikelen (KIWA). Om de CW-waarde van een cv-ketel te bepalen, meet de KIWA het aantal liter water dat de cv-ketel per minuut kan leveren aan de keuken, douche en bad.

CW1 tot en met CW6

De CW-waarde bevat zes categorieën. Hoe hoger het getal, hoe meer comfort je kan verwachten van jouw cv-ketel. Heb je bijvoorbeeld een groot gezin waarbij het voor kan komen dat je de douche en het bad tegelijkertijd gebruikt? Dan zou je kunnen kijken naar een cv-ketel met een CW-waarde vanaf 4. Heb je alleen warm water nodig in de keuken? Dan zou CW1 perfect zijn, want CW1 is alleen geschikt voor warm water in de keuken. Hoe luxer, hoe hoger de CW-waarde.

CentralCare levert kwaliteit

Ben jij opzoek naar een bedrijf die met ervaring kwalitatief goede cv-ketels plaatst? Neem een kijkje op de website van CentralCare en vraag vrijblijvend een offerte aan! Onze specialisten helpen je graag verder. Bij CentralCare kan je ook terecht voor de onderhoud van jouw cv-ketel. 

Chat openen