Waar moet ik rekening mee houden als een airco geïnstalleerd wordt?

Wilt u een airco laten installeren? Dan is het goed om van tevoren te weten wat hier allemaal bij komt kijken zodat je goed voorbereid bent. Zeker in de warme zomermaanden is een airco jouw beste vriend. Maar waar moet je precies rekening mee houden? Wij vertellen wat er allemaal bij komt kijken!

De binnenunit van de airco

Een airco bestaat, in het geval van een vaste airco, uit twee delen. Een binnenunit en een buitenunit. Om te beginnen is het belangrijk om te kijken hoe groot de ruimte is waar de airco in komt te hangen. De grootte van de ruimte bepaald namelijk wat het koelvermogen van de airco moet zijn. Hoe groter de ruimte, hoe meer koelvermogen er nodig is om de ruimte ook echt koel te maken. Tevens weet je direct hoeveel ruimte er is om de airco te installeren. Dit is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor de installateurs. Ook moet er een mogelijkheid zijn om het condenswater af te voeren. Kijk van tevoren dus goed waar het elektrisch aansluitpunt zich bevindt zodat de airco snel en kwalitatief geïnstalleerd kan worden.

De buitenunit van de airco

Naast de binnenunit krijg je natuurlijk ook te maken met een buitenunit. Kijk van tevoren goed waar de buitenunit geplaatst kan worden. Hierbij kun je denken aan een plat dak, een gevel of een balkon. Houd er wel rekening mee dat ook de buitenunit moet worden voorzien van elektra. Vind je het lastig om de keuze voor de buitenunit te bepalen? Onze specialisten kijken graag met je mee om de juiste plek te bepalen. We hadden het net al even over elektra, maar er moeten tevens twee dunnen leidingen met elkaar verbonden worden. Eén leiding van de binnenunit en één leiding van de buitenunit. Het is dus erg belangrijk om de airco door een ervaren specialist te laten plaatsen. Waarom? Omdat je er op deze manier zeker van bent dat de airco juist geplaatst wordt.

Geen grote verbouwing nodig Er komt dus best wat kijken bij het plaatsen van een airco. Maar is er dan echt een hele verbouwing nodig? Zeker niet! Het plaatsen van airco’s is het dagelijkse werk van onze airco installateurs. Zij zorgen ervoor dat de airco op een snelle en kwalitatieve manier geplaatst wordt zodat je zo min mogelijk installatiehinder ervaart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen